Wednesday, 16 April 2014

Immunoglobulin

1. Ig that crosses the placenta ?
Answer: Ig G .
2. Ig present in milk ?
Answer: Ig G and Ig A
3. Ig in seromucinous glands ?
Answer: Ig G and Ig A
4. Ig in primary immune response ?
Answer: Ig M
5. Ig in secondary immune response ?
Answer: Ig G
6. Ig with maximum molecular weight ?
Answer: Ig M
7. Ig with maximum sedimentation rate ?
Answer: Ig M
8. Ig with minimum sedimentation coefficient ?
Answer: Ig G
9. Blood group antibodies belong to which type of
immunoglobulins ?
answer: Ig M
10. Rheumatoid factor belongs to which type of immunoglobulins ?
answer: Ig M ( antibody against Fc fragment of Ig G )
11. Immunoglobulin that is heat labile ?
answer: Ig E .
12. Immunoglobulin mediating the prausnitz kustner reaction ?
Answer: Ig E
13. Ig appearing first in life ?
Answer: Ig M
14. homocytotropism is seen in which Ig ?
answer: Ig E .
15. Ig with maximum serum concentration ?
Answer: Ig G
16. Ig with minimum serum concentration ?
Answer: Ig E
17. Ig with longest half life ?
Answer: Ig G
18. Ig with shortest half life ?
Answer: Ig E
19. Ig with maximum synthesis per day ?
Answer: Ig A
20. Ig with minimum synthesis per day ?
Answer: Ig E
21. Ig responsible for hypersensitivity pneumonitis ?
Answer: Ig G
22. binary exposure to an antigen results in sudden increase in ?
answer: Ig G
23. Ig to fix complements via classical pathway ?
Answer: Ig G1 and Ig M
24. Ig to fix complements via alternate pathway ?
Answer: Ig A , Ig D , Ig G4
BASIC

No comments:

Post a comment