Friday, 20 December 2013

Immunoglobulin

1.Ig that crosses the placenta ?
Answer:IgG
2.Ig present in milk?
Ans:Ig G & Ig A
3.Ig in seromucinous glands?
Ans:Ig G & Ig A
4.Ig in primary immune response?
Ans:IgM
5.Ig in secondary immune response?
Ans:IgG
6.Ig wid maxm molecular weight?
Ans:IgM
7.Ig wid maximum sedimentation rate?
Ans:IgM
8.Ig wid minimum sedimentation coefficient?
Ans:Ig G
9.Blood group antibodies belong to which type of Ig?
ans:IgM
10.Rheumatoid factor belongs to which type of Ig?
ans:IgM(antibody against Fc fragment of Ig G)
11.Ig that is heat labile?
ans:IgE
12.Ig mediating d prausnitz kustner reaction?
Ans:IgE
13.Ig appearing 1st in life?
Ans:IgM
14.homocytotropism is seen in which Ig?
ans:IgE
15.Ig wid maxm serum concentration?
Ans:IgG
16.Ig wid minimum serum concentration?
Ans:IgE
17.Ig wid longest half life?
Ans:IgG
18.Ig wid shortest halflife?
Ans:IgE
19.Ig wid maxm synthesis per day?
Ans:IgA
20.Ig wid minimum synthesis per day?
Ans:IgE
21.Ig responsible for hypersensitivity pneumonitis?
Ans:IgG
22.binary exposure to an antigen results in suden increase in?
ans:IgG
23.Ig to fix complements via clasical pathway?
Ans:IgG1 & IgM
24.Ig to fix complements via alternate pathway?
Ans:Ig A,Ig D,IgG4

No comments:

Post a comment